top of page

Gelaagd glas

Gelaagd glas, ook wel gelamineerd glas genoemd is een speciaal soort glas wat gebruikt wordt op plekken waarbij het glas niet makkelijk moet kunnen breken. Het glas is erg sterk, letselwerend en heeft een isolerende werking.

gelaagd-glas-VHG-vanherk-glas-kozijnen.jpeg

Eigenschappen van gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit meerdere op elkaar gesmolten glasplaten waar een speciaal folie tussen is geplaatst. Dit folie voorkomt dat het raam uiteenvalt bij een breuk. Gelaagd glas is een verstandige keuze tegen inbraak en bezit tevens een hoge isolatiewaarde.

Het grote voordeel van gelaagd glas is namelijk dat bij slagen of botsingen weliswaar barsten kunnen ontstaan maar de ruit niet in zijn geheel uit elkaar valt. Een steen voldoet niet meer om binnen te komen, een inbreker zal grote moeite hebben om uw ramen door te krijgen.

Afhankelijk van de opbouw (aantal folies en gebruikte glasdikte) voldoet gelaagd glas aan diverse eisen m.b.t. inbraakvertragend-, doorvalveilig-, kogelwerend- en beloopbaar glas.

Verschil tussen gelaagd en gehard glas

Het belangrijkste verschil is de reactie van het glas bij een breuk. Zo zal gehard glas in allemaal brokkelende stukjes glas veranderen, denk aan een bushokje met gebroken glas. Gelaagd glas blijft daarentegen een geheel. Dit type glas is dus zeker aan te raden voor balustrades of de voorruit van je auto. 

De eigenschappen van gelaagd glas:

Niet breukgevoelig

Inbraakveilig

Ten opzichte van enkele beglazing beschikt gelaagd glas over een zeer hoge isolatiewaarde

Wil je vakkundig advies of een offerte aanvragen?

Bel ons op 0180 - 22 23 33 of vul het contactformulier in

bottom of page