top of page

Isolatieglas 

Zoals het woord al aangeeft, heeft isolatieglas een isolerende werking. Dit betekent dat dit soort glas voorziet in een comfortabel milieu voor bewoners, door het koel houden van gebouwen in de zomer en door het voorkomen van ontsnapping van warmte uit gebouwen in de winter.

isolatieglas-VHG-vanherk-glas-kozijnen.jpeg

Eigenschappen van isolatieglas

Isolatieglas, ofwel dubbel glas, bestaat uit twee enkelglas ruiten die met elkaar zijn verbonden door middel van een aluminium strip (de spouw). Verschillende vullingen van de ruimte tussen de twee enkele ruiten geven verschillende eigenschappen aan het isolatieglas. Zo kan de ruimte opgevuld worden met verschillende soorten gas waarmee verschillende waardes kunnen worden bereikt.

 

Het grootste voordeel hiervan is dat warmteverlies wordt tegengegaan, waardoor je minder energiekosten maakt. Door isolatieglas kun je meer dan 250,- euro per jaar besparen (afhankelijk van je huidige energiekosten en isolatie). 

Door te combineren met diverse glassoorten, gasvullingen en coatings zijn de mogelijkheden legio. Denk aan o.a. geluidswerend, brandwerend, zonwerend, letselveilig en inbraakwerend glas.
 

Door gebruik van figuurglas in isolatieglas kun je het glas een moderne of juist historische uitstraling geven.

Subsidie voor HR++ isolatieglas

Met een goed isolerende woning stook je veel minder, waardoor je energiekosten laag blijven. Om dit te stimuleren kun je gebruikmaken van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (IDE). Wanneer je twee verduurzamingsmaatregelen treft, krijg je van de overheid 30% vergoed. Het gebruik van HR++ glas valt ook onder deze subsidieregeling. Hiervoor geldt een minimale oppervlakte van 8 m2 en een maximale oppervlakte van 45 m2. Wanneer je het HR++ glas combineert met bijvoorbeeld kunststof kozijnen, dan wordt dit gezien als 1 maatregel. Andere isolatiemaatregelen zijn het aanschaffen van een warmtepomp, vloer-, dak- of spouwmuurisolatie. 

De voordelen van isolatieglas:

Warmteverlies wordt tegengegaan

Energiebesparing

Duurzame keuze voor het milieu

Kom in aanmerking voor isolatiesubsidie bij het treffen van twee verduurzamingsmaatregelen

Wil je vakkundig advies of een offerte aanvragen?

Bel ons op 0180 - 22 23 33 of vul het contactformulier in

bottom of page