top of page

Kogelwerend glas

Gelaagd kogelwerend glas met hoog prestatieniveau biedt weerstand tegen de inslag van de munitie die overeenkomt met de kogelweringklasse. Hoe dikker de beglazing, des te meer bescherming het glas uiteindelijk biedt. 

kogelwerend-VHG-vanherk-glas-kozijnen.jpeg

Eigenschappen van kogelwerend glas

Kogelbestendig glas, ook bekend als kogelwerend glas of kogelvrij glas, bestaat uit meerdere lagen glas gescheiden door een transparante kunststof laag uit polyvinylbutyral (PVB). Naast kogelbestendig is dit soort glas vaak ook geluiddempend en houdt het de meeste vormen van UV-straling tegen.

De samenstelling en daarmee de dikte van het glaspakket is afhankelijk van de kogelweringklasse waaraan het moet voldoen. Er zijn diverse klassen kogelwering met alle een niet-splinterwerend en een splinterwerend predicaat. Dit zegt eigenlijk al wat het doet: een ruit die voldoet aan een bepaalde klasse met een splinterwerend predicaat zal een kogel, welke valt binnen de betreffende beveiligingsklasse, tegenhouden, waarbij aan de veilige zijde van het glas geen splinters vrijkomen.

2 soorten kogelwerend glas

Er bestaan twee varianten kogelbestendig glas:

  • enkel bestaand uit glas met PVB-tussenlagen

  • bovenstaande uitvoering in combinatie met een kunststof (veelal polycarbonaat) buitenlaag
     

Beide varianten hebben hun voor- en nadelen. De eerste variant is (veel) dikker en daardoor veel zwaarder dan zijn met polycarbonaat (PC) uitgevoerde gelijk geclassificeerde tegenhanger. De tweede variant is echter veel vatbaarder voor beschadigingen aan de PC-zijde en een stuk duurder in kostprijs.

De eigenschappen van kogelwerend glas:

Kogelwerend

Geluidsdempend

Houdt UV-straling tegen

Wil je vakkundig advies of een offerte aanvragen?

Bel ons op 0180 - 22 23 33 of vul het contactformulier in

bottom of page