top of page

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen worden steeds populairder, omdat ze iets weg hebben van een staal-look. Daarnaast kennen aluminium kozijnen veel voordelen ten opzichte van stalen kozijnen of houten kozijnen. Ook zijn er verschillen met kunststof kozijnen. Wij zetten ze op een rijtje!

aluminium Fabrication

Eigenschappen van aluminium kozijnen

Stalen kozijnen worden steeds vaker vervangen voor de goedkopere variant: aluminium kozijnen. Door de strakke afwerking van aluminium profielen is het vergelijkbaar met staal. En het kent nog meer voordelen. Aluminium is veel lichter van gewicht, is vuilafstotend, sterk isolerend, verkrijgbaar in alle kleuren en gaat super lang mee. 

Het verschil tussen aluminium kozijnen en kunststof kozijnen

Afgezien van het materiaal zijn er nog een aantal verschillen. Aluminium is bijvoorbeeld elektrostatisch waardoor het geen vuil aantrekt, in tegenstelling tot kunststof kozijnen. Ook weersinvloeden zoals kou of warmte hebben geen effect op aluminium. Het andere verschil met kunststof kozijnen is dat aluminium kozijnen niet overschilderbaar zijn. Ook de aanschafkosten liggen vele malen hoger dan voor kunststof kozijnen. Je zult dus zelf de afweging moeten maken wat zwaarder weegt! 

Waarom aluminium kozijnen van VHG?

Exclusieve aluminium profielen beschikbaar

Leverancier van zowel aluminium kozijnen als geschikt glas

Vakkundige montage van aluminium kozijnen

Wil je vakkundig advies of een offerte aanvragen?

Bel ons op 0180 - 22 23 33 of vul het contactformulier in

bottom of page