top of page

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn erg populair vanwege de lange levensduur, de goede isolatie en omdat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn. Ook zijn er tal van uitvoeringen beschikbaar; in moderne of historische stijl, met een houtnerfstructuur of juist glad, en in elke kleurafwerking die gewenst is voor jouw kunststof kozijnen.

kunststof kozijnen (14).jpg

De eigenschappen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC (Polyvinylchloride), wat bestaat uit tin gebaseerde en organische stoffen. Kunststof kozijnen zijn hierdoor milieuvriendelijk en hebben een lange levensduur. Daarnaast is het materiaal onderhoudsvriendelijk en makkelijk te bewerken. Deze voordelen en de scherpe prijs-kwaliteit verhouding is voor velen de reden om te kiezen voor kunststof kozijnen. 

Mogelijkheden kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn naar eigen wens samen te stellen. Je kunt o.a. kiezen voor een verdiept of een vlak profiel en voor een montage met of zonder aanslag. Daarnaast zijn er verschillende opties voor de afwerking van kunststof kozijnen. Je hebt de keuze uit een gladde afwerking, houtnerf of een structuur. Kies vervolgens de gewenste kleur en bepaal welk glas type je gemonteerd wilt hebben in het kozijn. 

Besparen met kunststof kozijnen

Verouderde kozijnen kunnen hun isolatiewaarde verliezen en hierdoor veel tocht veroorzaken waardoor de energierekening omhoog schiet. Zonde! In een rijtjeshuis van ongeveer 20 m2 kun je ongeveer 500 euro per jaar besparen wanneer je ervoor kiest om kunststof kozijnen met HR++ glas te plaatsen. Bij een twee-onder-een-kap of een hoekwoning kan dit oplopen tot ongeveer 800 euro, afhankelijk van de grootte van de woning en de huidige isolatie. Blijf dus niet langer bibberend op de bank zitten, kunststof kozijnen kunnen je veel voordelen opleveren. En laat je een oppervlakte van minimaal 8 m2 HR++ glas monteren en tref je nog een verduurzamingsmaatregel, dan kom je in aanmerking voor de ISDE subsidieregeling

Onderhoud van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn niet per se onderhoudsvrij, maar onderhoudsvriendelijk. De 5-jaarlijkse schilderronde is niet nodig, maar een doekje is op z'n tijd wel belangrijk. Zo houdt je het ergste vuil tegen. Een emmer met lauwwarm water werkt het beste. Neem het vuil af met een spons (kijk goed of het vuil geen zandkorrels heeft, wat voor krassen kan zorgen) en loop het na met een microvezeldoekje. Maak het vervolgens droog met een droge doek. 

Waarom kunststof kozijnen van VHG?

Uitgebreid assortiment kunststof kozijnen

Scherpe prijzen voor kozijn- en glasmontage

Ruim 20 jaar ervaring in glas en kozijnen

Wil je vakkundig advies of een offerte aanvragen?

Bel ons op 0180 - 22 23 33 of vul het contactformulier in

bottom of page